Интер победи Аталанта с 1:0 в първия сблъсък от 1/4-финалите за Купата на Италия.Единствения гол в

...
Интер победи Аталанта с 1:0 в първия сблъсък от 1/4-финалите за Купата на Италия.Единствения гол в
Коментари Харесай

Интер на четвърти пореден 1/2-финал за Купата на Италия

Интер победи Аталанта с 1:0 в първия конфликт от 1/4-финалите за Купата на Италия.

Единствения гол в срещата означи Матео Дармиан (57`). Така " нерадзурите " се класираха за идната фаза на шампионата и към този момент са по-близо до отбраната на трофея си от предходната година, когато завоюваха купата.

Голямата вест в Интер беше завръщането на Ромелу Лукаку сред стартовите 11. В началото на месеца той получи леко инфектиране на сухожилието в лявото коляно и напусна терените.

От тогава бе включен само в групата за мача с Милан за Суперкупата, само че там не записа игрово време. Като цяло това е един от най-лошите сезони в професионалната кариера на 29-годишният белгиец. Той има записани едвам 377 игрови минути в Серия “А ” и е стартирал в единствено 8 от 20 турнирни мачове за клуба си. 

Снощи Симоне Индзаги гласоподава доверие на играча си и с вярата, че ще способства за продължаването на тима в идната фаза на клуба без да получи нова контузия. Белгиецът бе относително деен, като не означи гол и игра до 71-ата минута, когато бе сменен от Един Джеко.

Наставникът на тима от Милано реши да излезе с изключение на с Лукаку, и с останалите си звезди. В отбрана изпъкваха имената на Стефан де Фрай и Франческо Ачреби, в халфовата линия бяха непримиримите Хакан Чалханоолу и Хенрих Михитарян, а офанзивата беше водена от международния първенец от Катар - Лаутаро Мартинес.

В 57-ата минута Интер най-накрая събра плодовете на мощната си преса. 

Матео Дармиан овладя по елегентен метод положително подаване от страна на Лаутаро Мартинес закова неспасяемо топката в долния десен ъгъл с удар от ръба на наказателното поле.

Така Интер се класира за четвърта поредна година на 1/2-финалите в шампионата, където ще опитат да преодолеят новото предизвикателство по пътя си към отбраната на купата.

Аталанта пък не съумя да победи " нерадзурите " в девети следващ мач и за тима от Бергамо остана единствена битката за четвъртото място в Серия " А ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР